התה “השחור” המוכר לנו כל כך, שלטעמו התרגלנו עוד בילדותנו, הוא למעשה אדום לפי שיטת הסיווג הסינית. הוא זכה לכינוי “שחור” באירופה על-ידי האנגלים, שהחלו בייצור המוני שלו בהודו. התה השחור הסיני האמיתי (“פואר“) למעשה כלל לא נודע לאירופאים עד לאמצע המאה העשרים.

דומה שסביבו של אף אחד מסוגי התה האחרים לא נרקמו אגדות כה רבות כמו סביב הפואר. טכנולוגיית הייצור של זני הפואר – היא מן המורכבות בעולם התה. עלה התה עובר עיבוד ממושך ומרובה שלבים, הכולל לא רק תסיסה (שאותה עוברים גם האולון והתה האדום), אלא גם תסיסה משלימה בערימות לחות. יתרה מזאת, אף לאחר שהתה מיוצר ומוכן לשימוש, בתנאים מסוימים ממשיכים לחול בו שינויים ביוכימיים אשר במשך השנים מקנים לו טעם מודגש, מובחר וחד-פעמי. פואר הוא סוג התה היחיד המשתבח עם השנים – טעמו וניחוחו נעשים שופעים, עמוקים וחזקים יותר. בדומה ליין מובחר, הוא יכול להישמר בתנאים מיוחדים במשך עשרות שנים, ומשום כך אנו מעזים לכנותו “הקוניאק של ממלכת התה”. בכל שנה שבה הוא נשמר מתווספים עוד גוונים לטעמו. מחירו של פואר נדיר ומיושן עשוי להגיע לעשרות אלפי דולרים למאה גרם, וישנם סוגי פואר שהשתמרו במשך למעלה מ-50 שנים והוכרזו בסין לקניין העם. הוצאתם מחוץ לגבולות נאסרה לחלוטין.

ניתן לחלוט תה כזה פעמים רבות מבלי לאבד את עוצמתו הראשונית.

ההיסטוריה של הפואר נפרשת על פני למעלה משבע מאות שנים. הוא הובא אל החצר הקיסרית ממחוז יונאן בקרונות רתומים לסוסים. היה חשש כי במהלך המסע הלחות והשמש יפגעו בטעמו ובתכונות המרפא של התה. כדי למנוע זאת החלו האיכרים לחמם את עלי התה שאספו על אדים, ולאחר מכן להדקם במכבשים שהצטיינו בלחותם. במילים אחרות, את הידוק הפואר החלו בעת העתיקה במיוחד כדי שיוכל לעמוד במסע ממושך.

הפואר נודע בסין משכבר הימים כמשקה מרפא. מחקרים קליניים רבים בעת החדשה מוכיחים כי שתייה קבועה של פואר מובילה לשיפור תהליך העיכול, להאצת קצב חילוף החומרים, להורדת כמות הכולסטרול בדם וכן להפחתה במשקל. באירופה כונה הפואר “תה הדוגמניות”, או “התה הקוסמטי”, משום שהוא מאפשר לרזות ומאט את תהליכי ההזדקנות של הגוף. אין זה פלא שבצרפת הפואר הוא אחד מסוגי התה האהובים ביותר! במחקרים שנערכו בשנת 1990 על-ידי האגודה הצרפתית  ARMA נמצא כי בעלי משקל עודף הורידו 4 עד 7 ק”ג בחודש אחד של שתיית פואר, ועד 12 ק”ג במשך 3 חודשים של שתייתו, וכי היקף המותניים שלהם פחת ב-10 סנטימטרים ויותר.

הפואר גורם לרוגע, אפילו לשכרות קלה. הוא מסלק את הכולסטרול מן הדם, ובכך מסייע במניעת טרשת עורקים ובהיפטרות משומן. ספל של תה זה, מומלץ לשתיה לאחר סעודה דשנה ומועיל מאוד לקיבה ולמעיים. הפוליפנולים שהוא מכיל מסייעים לסילוק ניקוטין מהגוף. בנוסף הפואר מסייע להלחם נגד חיידקים מחוללי מחלות. הפואר גורם גם להגברת ייצור השתן ולסילוק רעלים. הוא מקל על כאבי ראש ומעניק כוח.

באתר של חברת iTea, תמצאו תה סיני אמיתי ואיכותי ותוכלו להזמין את הזנים פואר שו ופואר שן.