תה אולונג

גלימה אדומה

Da Hong Pao Oolong Tea

תה אולונג כהה אגדי בעל ארומה וטעם עשירים ומלאי נוכחות

תה אולונג

גלימה אדומה

Da Hong Pao Oolong Tea

תה אולונג כהה אגדי בעל ארומה וטעם עשירים ומלאי נוכחות

50

במלאי

אריזה: שקית 50 גרם (50 כוסות תה)

תיאור

דה חון פאו (“גלימה אדומה גדולה”) הוא תה האולונג הכהה (עובר תסיסה ממושכת) הכי מפורסם. מקורו בהרי וויי במחוז פוג’יאן של סין. על פי האגדה, אמו של קיסר שושלת מינג נרפאה ממחלה בזכות התה והקיסר שלח גלימות אדומות גדולות כדי לכסות את ארבעת שיחים שממנו קטפו את עלי התה וכך הוא וידא שרק הוא יוכל להשתמש בשיחים האלו. כיום יש רק שלושה שיחי תה מקוריים מהעת העתיקה, הם זוכים להערצה רבה ונמכרים במחיר של עד 1,025,000 $ לקילו! לשמחתנו נלקחו יחורים מהשיחים המקוריים ששיגשגו לשיחי תה זהים גנטית וכך אנחנו יכולים להנות היום מהתה המיוחד הזה במחיר שווה לכל נפש.

דה חון פאו הוא תה בעל גוף מלא עם aftertaste מתוק. הוא בעל ניחוח מורכב מאוד, וכל חליטה מביאה עימה מימד חדש של טעם. התה בעל טעמים מעושנים, עלי שלכת, פירות יבשים, לחם אפוי, דבש, קרמל ועוד רבים רבים אחרים ומפתיעים. 

כמו כל תה אולונג תה דה חון פאו מרגיע, משפר את התפקוד של מערכת העיכול, מגביר חילוף חומרים ואפילו מסייע לתהליך שרפת השומנים בגוף. כמות הקפאין בו מזערית ולכן ניתן להתחמם ולהרגע איתו גם בשעות הערב. 

עובדה מעניינת – יישון והבשלה לאורך זמן של תה דה חון פאו מפתח טעמים וארומה בתה בדומה לתהליך שעובר תה פו-אר שן

לצקת מעט מים רותחים על קומקום קטן, בכדי לחממו. לשטוף את עלי התה שבקומקום במים חמים ולשפוך אותם. למלא קומקום עם העלים השטופים במים חמים טריים, לכסות, ובתום 30-40 שניות לסנן ולהגיש. מומלץ לחלוט 2-3 כפיות עלי תה לכל כוס (200 מ\”ל) במים מינרליים שהורתחו וצוננו ל- 90-95°. ניתן ורצוי לחלוט את אותם העלים לפחות עוד 2-3 פעמים.